Uncategorised“Best Filter of the Year” competition: Our Kenya Gakuyu-ini AA awarded as 2nd best filter coffee!

2nd May 2019by Juanca0

[instagram-feed]

Cafetoria’s  roasting  philosophy has earned again an award! We achieved the second place at the “Filter coffee of the Year”, a competition that is organised annually within the festival itself. This is the second consecutive time that we place 2nd in this competition which is something really amazing and speaks by itself about the quality coffees that we are able to produce. In this last edition, 18 participants, mainly big and artisan coffee roasteries joined the competition. The coffee that we presented to the judges was our beautiful Kenya Gakuyu-ini AA hand-brewed with our favourite brewing tool: Hario V60.

Now, we want to share with you our brewing recipe used to win the 2nd place. All the instructions are in the video below. However you do not need to be a coffee guru to get a great cup of this Kenya. It works pretty nice as well with any home filter coffee machine, like Moccamaster for example.

To get your Kenya Gakuyu-ini AA order here, visit us in our Töölö shop or buy from our retailers. This coffee is juicy, profound and quite suitable for this shiny days.

 

 

If you want to read more details about the competition results, you can read more information below:

Tiedote 15.4.2019

Vuoden musta tee, suodatinkahvi ja espresso valittiin kahvifestivaaleilla viikonloppuna

Viidettä kertaa järjestetyillä Pohjois-Euroopan suurimmilla kahvifestivaaleilla valittiin ensimmäistä kertaa vuoden musta tee sekä kolmatta kertaa vuoden suodatinkahvi ja espresso. Tapahtumassa palkittiin myös Suomen paras paahtimo sekä kahvila kolmatta kertaa. Suomenmestaruuksista kilpailtiin kahvinmaistelussa ja Latte Artissa.

Kolmipäiväisillä festivaaleilla maisteltiin satoja kahveja ja teelaatuja, miteltiin eri kilpailuissa sekä hiljennyttiin Silent Tea Roomiin ja kahvimeditaatioon. Kaapelitehdas täyttyi pienistä ja suuremmista kahvipaahtimoista Suomesta, Ruotsista, Virosta, Perusta ja Indonesiasta. Kävijämäärä oli kaikkien aikojen suurin ja Helsinki Coffee Festival täytti Kaapelitehtaan 6500 kävijällä.

“Tänä vuonna tapahtumamme oli erityisen onnistunut. Festivaalikävijät viihtyivät tapahtumassa pitkään ja saimme erityisen hyvää palautetta lämpimästä tunnelmasta ja uudesta kattavasta sisällöstä. Myös teen ystävät löysivät tapahtumaamme, kun tee oli festivaaleilla mukana kahvin luontevana kaverina”, iloitsee tapahtuman järjestäjä Maija Kestilä.

Paras musta tee, suodatinkahvi, espresso, paahtimo ja kahvila

Festivaaleilla valittiin ensimmäistä kertaa vuoden musta tee sekä kolmatta kertaa vuoden suodatinkahvi ja espresso lauantaina 13.4. Tuomaristo valitsi vuoden suodatinkahvin 18 kahvin joukosta. Espressokilpailussa oli mukana 14 paahtimon espressoa. Vuoden musta tee valittiin 10 maustamattoman mustan teen joukosta. Voittajiksi julistettiin suodatinkahveista tallinnalaisen pienpaahtimo The Brick Roasteryn Kenia Nguttu AA -kahvi sekä espressoista lahtelaisen pienpaahtimo Caffin Colombia La Cristalina Bourbon. Tuomaristo arvioi kahvien makeutta, tasapainoa ja jälkimakua. Raati koostui kahvin ystävistä sekä ruoka-alan vaikuttajista, johon kuuluivat keittiömestari Henri Alen, kahvialan ammattilainen Hanna Huhtonen, näyttelijä Eero Ritala sekä sosiaalisen median kautta tuomareiksi valikoituneet kahvifanit Elisabeth Rundlöf jaSami Singh.

Vuoden musta tee

  1. Théhuoneen musta tee Yunnan Organic Wild Black
  2. Pirkanmaan paahtimon musta tee Organic Cha Darjeeling Black
  3. The Good Guys Kombuchan musta tee Copper Sunset (Singharaja Wirytips)

Vuoden suodatinkahvi

  1. The Brick Roasteryn kahvi Kenia Nguttu AA
  2. Jaettu toinen sija Cafetoria Roasteryn kahvi Kenya Gayuku-ini AA sekä Robert PauligRoasteryn kahvi Finca El Paraiso Plum
  3. Caffin kahvi Etiopia Chelelektu Natural

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

FREE SHIPPING for orders above 69e! You can also pick up your order from our Coffee bars:
Töölö, Otaniemi, Lohja